![Kvalita a nová legislativa v oblasti potravinářství](https://image.dashofer.cz/konferenceenvi/legislation.jpg)
Kvalita a nová legislativa v oblasti potravinářství
Ing. David Zima, Mgr. Ivana Mičkalová, Mgr. Adéla Paďourková
![Ing. David Zima](/pictures/490658_250x250top.jpg)
Novinky v potravinářské legislativě
Ing. David Zima
![Mgr. Ivana Mičkalová](/pictures/584435_250x250top.jpg)
Benefity biopotravin pro životní prostředí
Mgr. Ivana Mičkalová
![Mgr. Adéla Paďourková](/pictures/553966_250x250top.jpg)
Připravovaná EU legislativa
Mgr. Adéla Paďourková
![Udržitelnost v potravinářství](https://image.dashofer.cz/konferenceenvi/circular.jpg)
Udržitelnost v potravinářství
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D., Ing. Marie Tichá, Ing. Pavla Blackmore, Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D.
![Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.](/pictures/497685_250x250top.jpg)
Reporting udržitelnosti dle požadavků obchodních řetězců
Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
![Ing. Marie Tichá](/pictures/567893_250x250top.jpg)
Posuzování environmentálních dopadů produktů v rozsahu jejich životního cyklu (LCA)
Ing. Marie Tichá
![Ing. Pavla Blackmore](/pictures/553276_250x250top.jpg)
Co nás čeká s tématem ESG v roce 2025
Ing. Pavla Blackmore
![Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D.](/pictures/567217_250x250top.jpg)
Možnosti a rizika aplikace alternativ celoplastových materiálů určených pro styk s potravinami
Ing. Lukáš Vápenka, Ph.D.
![Trendy ve výrobě potravin](https://image.dashofer.cz/konferenceenvi/chemistry.jpg)
Trendy ve výrobě potravin
Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D., Ing. Magdaléna Hrubá, Ing. Anna Malenová
![Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.](/pictures/514094_250x250top.jpg)
Optimalizace postupů při stanovení trvanlivosti potravin
Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.
![Ing. Magdaléna Hrubá](/pictures/571631_250x250top.jpg)
Možnosti využití umělé inteligence v potravinářském sektoru
Ing. Magdalena Hrubá
![Ing. Anna Malenová](/pictures/543441_250x250top.jpg)
Vývoj alternativ potravin
Ing. Anna Malenová
Lektoři
Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D.
Je absolventkou Potravinářské fakulty Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, s doktorským vzděláním v oboru technologie potravin zaměřeným na systémy bezpečnosti a jakosti. Podílí se na pedagogických aktivitách Ústavu konzervace potravin a technologie masa VŠCHT v Praze. Je autorkou/spoluautorkou odborných publikací a studií k implementaci…
Více informací a další semináře lektoraIng. David Zima
Vystudoval obor kvalita a zpracování potravin na Agronomické fakultě ČZU v Praze. Po stáži v zahraničí zahájil svou profesní kariéru na Ministerstvu zemědělství ČR. Věnuje se zejm. oblasti obecného potravinového práva a také zastupování ČR na pracovních skupinách Evropské rady a Komise při projednávání nové legislativy a přípravě pozic na tato…
Více informací a další semináře lektoraMgr. Ivana Mičkalová
Potravinářství a ekologie její studia provázely na každém kroku až završily vystudováním oboru Hygiena potravin a ekologie na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. Vždycky toužila přispět do složité mašinérie jménem Potravinářství kapkou řádu a bezpečnosti jak pro spotřebitele tak kapkou ohleduplnosti k přírodě a zvířatům. Působí na Ústředním inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Brně jako metodik pověřený metodickým řízením kontrolní činnosti v oblasti biopotraviny a ekologické zemědělství, geneticky modifikované organismy a potravinářské obaly.
Více informací a další semináře lektoraMgr. Adéla Paďourková
Od roku 2016 působí profesně v Bruselu. Věnuje se otázkám společné zemědělské politiky (se zvláštním zaměřením na první pilíř SZP - přímé platby) a Evropské zelené dohody, a to jak z hlediska jejích dopadů na zemědělský sektor, tak i z hlediska jejich dopadů na potravinářství. Věnuje se rovněž obhajobě priorit některých českých subjektů v Bruselu a evropské politice.
Více informací a další semináře lektoraIng. Jan Pivoňka, Ph.D.
Vystudoval obor kvasná chemie a bioinženýrství na VŠCHT Praha, kde následně rovněž obhájil doktorskou práci v oboru technologie potravin. Více než 10 let působí jako odborný asistent na Vysoké škole chemické technologické v Praze, kde se podílí na výuce předmětů souvisejících s kvalitou potravin a systémy řízení včetně vedení bakalářských a…
Více informací a další semináře lektoraIng. Marie Tichá
Zabývá se posuzováním dopadů životního cyklu (LCA). První zkušenosti s touto metodou získala v roce 1993 na Univerzitě v Severní Karolíně a Research Triangle, USA. Zpracovala desítky studií LCA, včetně metodických příruček pro MŽP, MŠMT a soukromý sektor. K jejím odbornostem patří rovněž EPD (environmentální prohlášení o produktu) a posuzování…
Více informací a další semináře lektoraIng. Pavla Blackmore
Absolventka Masarykovy univerzity, Ekonomicko-správní fakulty. Působila ve firmách automobilového průmyslu jako manažerka kvality nebo manažerka dodavatelské kvality. Od roku 2016 se zabývá externí implementací systémů kvality dle norem ISO 9001, ISO 14001 a IATF 16949 a také audity dle ISO 9001, IATF 16949 a ISO 14001. Od roku 2004 provádí audity…
Více informací a další semináře lektoraIng. Lukáš Vápenka, Ph.D.
Absolvent oboru Technologie potravin na Fakultě potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, na které se aktuálně věnuje pedagogickým a vědeckým činnostem. Od svého studia doposud se intenzivně zabývá problematikou balení potravin, především studiem aktivních systémů balení potravin, balením potravin v…
Více informací a další semináře lektoraIng. Magdaléna Hrubá
Magdaléna Hrubá je absolventskou VŠCHT Praha v oboru Technologie potravin a aktuálně působí jako výkonná ředitelka Centra zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací (CZPVI), kde spolupracuje nejen s tuzemskými, ale také zahraničními institucemi a odborníky. Podílí se na řadě výzkumných projektů a je autorkou/spoluautorkou mnoha odborných…
Více informací a další semináře lektoraIng. Anna Malenová
Absolventka ČZU MSc., Marketing and management in agriculture. V roce 2007 dokončila Absolvent Management trainee Albert – program pro absolventy vysokých škol, který umožňuje v krátké době poznat retail z různých úhlů. V Albertu po kolečku na sortimentu masa a masných výrobků, suchých výrobků, ovoce a zeleniny, výrobků vlastních značek, alkoholu,…
Více informací a další semináře lektora